Cattleya walkeriana

På denna sida:

Namn: Cattleya walkeriana

Cattleya walkeriana

Storlek

Cattleya walkeriana är en kompakt orkidé med korta, sammanfogade pseudobulber.

Placering

Förse din orkidé med starkt ljus och god luftcirkulation.

Blommor

Blomstorleken för denna orkidé är upp till 12 cm. Blommorna är plana och kraftigt strukturerade och de avger en doft. Rosalila blomfärg. Läppfärgen är densamma som kronbladets färg eller lite mörkare. Det finns flera ytterligare färger tillgängliga, inklusive en vit klon. Blomningssäsongen är senvinter, vår och sommar.

Vattning

Cattleya walkeriana bör hållas mot det torrare hållet eftersom den är benägen att utsättas för rotröta.

Växtnäring

Låt orkidén vila efter blomningssäsong och ge den ingen extra näring under denna period.

Jord

Cattleya walkeriana monteras vanligtvis på korkplattor eller liknande. Kan också odlas i ett medium som dränerar mycket snabbt, till exempel ett av grovbark.

Förökning

Delning akan göras av knölar, jordstammar, pseudobulber eller lökar (inklusive utskott). Cattleya walkeriana kan också odlas från frön om det får gro i agar, gelatin eller liknande. Samla mogna frön genom att plocka från fröhuvudet. Så fröna omedelbart.

Allmänt

Kommer ifrån Brasilien. När det gäller temperatur, gillar Cattleya walkeriana orkidén mellanliggande till varma förhållanden. Till skillnad från andra Cattleya orkidéer utvecklar Cattleya walkeriana inte sin blomma i en mantel på toppen av pseudobulben. Blomman är istället utvecklad från en kort stam som växer från basen av den sista pseudobulben.