Cattleya nobilior

På denna sida:

Namn: Cattleya nobilior

Cattleya nobilior

Bild av Dalton Holland Baptista

Storlek

Medium

Plac”ering

Cattleya nobilior behöver starkt ljus.

Blommor

Blommorna har en rosa lavendelnyans och blir upp till 10 cm. Det finns också en blå och en vit sort. Blomningsperioden är vinter och vår. Doften är söt. Läppen är väldigt distinkt och dekorerad med gula diamantformade markeringar. En Cattleya nobilior producerar 1 till 3 blommor. Till skillnad från de flesta andra Cattleya orkidéer utvecklas Cattleya nobiliorens blommor från basen av pseudobulben, inte från en mantel på toppen av pseudobulben.

Vattning

Cattleya nobilior kommer från en del av världen där den utsätts för distinkta regn- och torrperioder som påverkar både regn och allmän luftfuktighet. Detta måste beaktas när det gäller vattning. Ge din Cattleya nobilior en torr viloperiod varje år. I naturen skulle Cattleya nobilior bara överleva på morgondagg under denna period.

Jord

Cattleya nobilior har fått ett rykte om sig att vara svåra att ta hand om, men det beror mest på att människor insisterar på att plantera det i en orkidéblandning. Montera istället din Cattleya nobilior så blir den mycket lättare att ta hand om.

Allmänt

Cattleya nobilior är hemmahörande i Brasilien där den växer på träden, särskilt längs floder och på klippor nära kusten. Denna orkidé föredrar mellanliggande till varma förhållanden, men tål temperaturer ner till 50 grader F (10 grader C).