Brassia rex

På denna sida:

Name: Brassia rex

Denna orkidé fick sitt namn för att hedra den brittiska botaniska illustratören William Brass från 1800-talet. Den är infödd i Central- och Sydamerika där den växer i våta tropiska skogar. Många av arterna i detta släkte är beroende av parasitiska getingar för pollinering. Dessa getingar lägger sina ägg på spindlar och orkidéerna lurar getingarna att utföra pollinering åt dem. Om du tittar noga på orkidén kan du se hur mönstren och strukturerna liknar ett spindelnät. Getingen lägger sina ägg inuti blomman och pollinerar den samtidigt.

Temperatur

Brassia rex föredrar mellanliggande till varma temperaturer. Den rekommenderade dagstemperaturen är 23-33° C (75-90 ° F) och natt 12-22° C (55-70 ° F).

Ljus

Brassia rex växer bäst i halvskugga (ljus skugga) och bör inte utsättas för full sol. Dess ljusbehov är medelstarka – cirka 3000 fotljus.

Bevattning

Brassia rex bör vattnas 2-3 gånger i veckan. Håll mediumet något fuktigt hela tiden, men låt aldrig din orkidé stå i ett fuktigt medium.

Gödningsmedel

Ett gödningsmedel med hög kvävehalt rekommenderas under perioder av året när din Brassia rex orkidé inte blommar. Växla till ett gödselmedel med mycket fosfor under blomningssäsongen. Det är bättre att använda en svag gödslingslösning och applicera den flera gånger i veckan än att ge din orkidé en stark lösning då och då.

krukmedium

Brassia rex odlas vanligtvis i krukor eller korgar. Det är viktigt att använda ett väldränerande pottmedium.